Tuesday, March 25, 2014

Skarang baru saya berani cerita.

Assalamualaikum....

Pasti semua tertanya tanya apa yang saya berani mau cerita ni kan? Oke ni adalah pasal pesawat kita yang hilang tu. Sebenarnya saya ada termimpikan pesawat itu tapi mimpi tu tidaklah panjang sekejap saja.

Dua hari selepas pesawat MH370 itu diumumkan hilang, malam tu saya bermimpi saya berada di dalam sebuah kapal yang terlibat dalam mencari dan menyelamat. Kapal ni berlegar legar di satu kawasan laut yang sangat luas tiada penghujung tiada daratan yang saya dengar dr pilot dia ada sebut "southern". Tiba2 kami dikejutkan dengan panggilan dari radio penghubung bahawa ada team yg nenjumpai pesawat MH370 tu.
Bila kami sampai di tempat pesawat tu saya nampak pesawat ni terbelah dua ekor dan kepala bahagian ekor separuh sudah berada dalam air. Bahagian kepala masih terapung lurus. Apa yang saya nampak cuma pilot dan co-pilot nya saja. Penumpang dan kru pesawat tidak kelihatan, keadaan dalam pesawat kosong. Kemudian saya tersedar dari mimpi.

Pagi tu saya trus ceritakan dengan suami... Tapi tidak secara detail saya cuma bagitau yg saya mimpi kapal tu terbelah dua dan cuma terjumpa mayat Pilot dan Co-pilot nya saja.tapi kedua dua diorang tu tidak selamat.suami tanya 'mana penumpang dan kru yang lain?' saya jawab 'saya tidak nampak diorang' sampai saja ditempat kerja saya ceritakan dengan kawan2 d tempat kerja.ada yang cakap 'ih mudah mudahan diorang selamat' saya pun sama berharap agar kapal tu dapat dijumpai tapi sampai sekarang ni kita cuma di maklumkan yang satelit mengesan dua serpihan besar berada d selatan lautan hindi.

Dan sampai la sekarang ni baru saya berani untuk menceritakn mimpi saya ni. Saya sengaja tidak mau ceritakan pasal mimpi saya ni sebab tidak mau ada orang salah tafsir. Saya bukan siapa2 saya cuma manusia biasa yang punya kehidupan biasa. Cuma mimpi ni yang kadang2 mcm de javu. Saya prcaya kamu pun misti pernah ada mimpi .yang jadi kenyataan kan?

Pesan EpZ: kadang2 saya terkeliru mimpi saya ni. Contohnya bila pegi ke satu tempat utk pertama kali saya rasa mcm saya sudah pernah pergi sebelum tu. Padahal pernah termimpi pergi ke tempat tu.

No comments:

Post a Comment

Komen yang baik2 saja dan mudah difahami...

Sun