Tuesday, February 14, 2012

hari ini 14 february 2012

Asssalamualaikum....semua..
hai lama saya tidak ber blog kan?
agak sibuk juga la sejak menanggung tugas orang yang cuti bersalin ni...tapi sekarang sudah jadi
tugas utama saya. sebab orang yang saya tanggung tugas tu di pinjam ke tempat lain selama satu tahun...hheheheh tak apa la...

hari ini ramai yang mengucapkan happy valentine day...
termasuk kawan lama saya..
tapi setakat ucap happy valentine ja... tak lebih dari itu...
pastu cerita pasal kemajuan diri masing masing...

dah dah cukup itu saja... hari ini selesma menyerang...aaaaarrr
saya lebih rela diserang demam darpada selesma...sebab demam satu atau dua hari pastu oke
tapi kalau selesma berhari hari mau pun berminggu...sengsara ooo ai yaaa mincinyaaaa
walaumacamana pun datng juga konon pegi keje....sampai tempat keje koding lum ada yang siap
pusing2 cari keje last last C.C bagi e-notifikasi... haa itula yang dibuat sekarang ni...
selera langsung kureng... pagi tadi bawa mi yg abang masak..thank you my chubby hubby...
saya urus budak2 dia masak sarapan..hehehehe pastu beli bubur kat kak jamaliah...tuang lada kat mi goreng gara2 syok citer sama staff nurse yang sorang, lada terlebih dalam mi hahahahahah pedas tapi nyaman! makan saja sampai habis...


sekarang ni time rehat makan bubur yang di beli tadi...saya letak lada putih (lada sulah) tambah la bersin bersin Kotoh negi daa (padan muka) hahahah
rasanya macam mo minta vit C kat satff nurse di klinik... malas nak makan piriton nanti high pula dan mengantuk hahahha ganti dengan vit C. dulu masa bertugas kat klinik pakar ini lah yang beri oleh doktor setiap kali selesma..doktor kata lebih baik sebab tidak bikin mengantuk... PCM (paracetamol/panadol) pun saya tidak amal...sebab boleh mnyebabkan kerosakan buah pinggang...ish takutnye....jadi.... saya cuma bertahan ssajalah...segala sakit sakit...

okela all sampai disini saja coretan saya yang mengarut ni...heheheh

salam satu malaysia semua,....

PEsan EPZ : tahun 2009 time anak saya masuk wad ..saya ada terjumpa seorang budak umur 5 tahun mengalami kerosakan buah pinggang atas sebab kebodohan mak dia tak mau bawa anak nya yang demam ke hospital...dia bagi panadol sesuka hati tanpa sukatan dan akhirnya anak dia kena kerosakan buah pinggang..jangan cakap saya reka cerita..ini kejadian depan mata saya dan pengakuan dari ibu itu sendiri atas alasan dia bukan warga tempatan kos rawatan mahal dan kesian tengok anak dia kena jarum...Adoi nah buduh! 'menyesal kemudian suda tidak boleh buat apa apa'

No comments:

Sun