Tuesday, March 06, 2012

Spam Mail dari Bank di Malaysia.

Assalamualaikum....
Tengok Tajuk pun dah tahu kan?
Bukan saya nak tuduh ini perbuatan pihak bank.... tidak, jangan salah faham...
saya cuma ingin meluah kan pendapat saya saja.... oke?
Oke...selama ini saya ignore saja spam mail spam mail yang saya dapat terutama sekali yang melibatkan DUIT...
selalunya orang akan memperkenalkan diri, dengan memberitahu yang sama ada dia pegawai atau kakitangan bank bank
tertentu..
kemudian dia akan bagi tau yang ada klien dia mau transfer duit kepada si penerima emel tersebut....
selama ini saya tak kisah sangat la....
tapi pagi ni saya cek emel saya, konon mau padam isi2 spam mail tu..tapi saya cek la dulu
tiba tiba ada satu mail ni bernama Siti Ghazali (adakah nama orang begitu simple? bodohkan?) dengan tajuk 'Greeting From Malaysia'
jadi saya tengok isi kandung dia...
punya lah saya tekejut!
nah cuba kamu tengok ni...
yang paling saya Kasihan bank yang jadi mangsa tu...
So bagi bank yang jadi mangsa tu..
1) Apa tindakan di pihak kamu untuk mengatasi perkara ini?
2) Betul atau tidak orang ini wujud?
saya bukan apa cuma.... nanti di suatu masa akan ada pula orang jadi mangsa... bukan sikit duit tu 8.3 Juta,,,USD lagi tu...
huiyoooo ....kalau betul ada perkara ni...kaya oooooo tidak payah kerja...hehehe
PEsan EPZ: Abaikan SPAM Mail di Emel...Spam SMS di Handphone.... biar dapat duit hasil dari kerja sendiri titik peluh sendiri...
ini bukan skim cepat kaya...ini skim cepat mati.....errmmm

No comments:

Sun