Monday, June 25, 2012

Ini lah Masalah sya... ~_~'

Salam fans...



hai selamat tengahari... arr selamat tengahari juga...

haaa haaa kamu baca ja tajuk tu...mesti ada yang cebik bibir kan? alaaa bukan masalah rumah tangga yang saya mau cakap sini ni...shhhyyyytt tu masalah nda payah cakap sama orang laa. sendiri ja kasik selesai dia...

Ini masalah sya sendiri...errr... kamu pernah rasakan yang bila sesuatu idea tu datang kamu rasa bersemangat nih? kan kan mesti rasa bersemangat sampai kamu cakap sama diri sendiri "oke sya mesti boleh buat ini itu begini begitu" kan?

saya pun macam tu juga lah... ada satu blog saya terbaca..'tips how to get your idea fresh"

dia cakap..
1.keep your note book and pencil
2. once your idea pop up hurry grab your note book and pencil
3.draw/write down your idea...

and believe me if you keep drawing and writing down your idea,  new idea keep coming out like pouring water and you cannot stop drawing and writing...


Naa kan? macam betul kan? kita boleh cuba tips ni... heheheh

Tapi........ saya memang sentiaaaasa ada idea..nda kira, pagi petang siang malam... dalam kereta pun boleh keluar idea...tengah 'termenung' dlam bilik kecil puuunnn boleh keluar idea....tapi idea2 saya ni semuanya perlu kena LUKIS.....

Masalah sya...SAYA NDA PANDAI MELUKIS!!!! Waaaaaa....kalau la idea ni boleh kena print out mcm komputer kan bagus.....ishk ishk...

erk nampaknya masa kerja dah nak bermula....oke lah semua sya harap kita akan berjumpa lagi...

Pesan EPZ: tapi saya sangat bersyukur....anak2 saya semuanya pandai melukis...



1 comment:

Princes Diaries said...

Hahahaha zurah suru anak ko ja melukis ko kasih gambran ja ba... Klu x ko berguru ngan anak ko yuran sebulan rm 50 boleh dia simpan d asb... Hehehe
Me : AKU pandai melukis tp idea KURANG huhuhu:'(

Sun