Thursday, August 01, 2013

HAri Cerita MErapu...

HAluuu... Salam semua.. aduuui sejak dua menjak ni.. blog me ni jarang kene kunjung oleh saya kan? err sorry la sama semua.. bukan tak nak kunjung ... nak tu naka juga tapi kalau di tempat kerja mesti tak dapat sebab busy oleh kerja2 harian... bila pulang pula dah gelap baru sampai rumah.. hurrm biasalah.. tinggal di Tuaran kerja pula di KK (Kota Kinabalu) dah adat orang cari makan... awal pagi jalan pegi keja paling lambat bertolak jam 6 pagi... sampai ditempat kerja kalau tidak jemm tu jalan raya kadang2 jam 7am sampaila di opis tapi kalau kereta dah berasak2 diatas jalan.. huuuu jam 8am baru sampai opis. kadang2  boleh terlambat lagi mo thumbprint... last2 tulis sebab dalam buku kedatangan lewat....

cakap pasal jemm jalanraya... boleh dikatakan Sabah ni tempat orang menghantar kereta2 terpakai lebih2 lagi dari tanah semenanjung... kadang2 saya tengok dalam satu buah rumah ada samapi 2-3 buah kereta... punya la senang beli kereta sekarang ni kan? sampai ada dealer kereta ni sampai sanggup bagi zero deposit ni.mak aih! punya main senang.... hhehehe
Saya? terus terang saya cakap saya sudah 3 kali tukar kereta dari Perodua Kancil ke Kelisa dan sekarang guna kereta Proton Saga FL.tapi itu pun bukan saya yang drive... ngaaaa bukan saya tidak pandai tapi... setiap kali hubby bawa belajar driving. hump! kamu tau, darah yang ada dihujung kaki, saya rasa menyirap sampai pigi di otak saya ni. hahaha adik saya cakap saya 'penakut' entah la saya pun tidak tau apa yang saya takut pasal driving kereta ni. kalau bilang trauma... saya tidak pernah pula terlibat dalam eksiden kereta ni. Fobia... hummm adakah dalam kamus fobia orang yang fobia sama driving kereta ni? kalau ada... apa nama dia aa dan macam mana mau mengatasai 'penyakit' yang bukan penyakit ni. 
Ada sesiapa ka di luar sana boleh tolong saya?
terima aksih sebab sudi mendengar cerita merapu saya pada hari ini.

EPz Bilang: KAlau mau buat sesuatu itu kena bersungguh sungguh... tapi Tetap juga bha ada rasa malas kita kan? hahahah  

No comments:

Sun