Thursday, May 09, 2013

Lama tak bersua.

Assalamualaikum.... salam perpaduan...
 
heheee lama tak jenguk blog...entah macamana la suda rupa dia... ni pun post melalui emel. harap oke lah...
 
sejak akhir2 ni memang sibuk gila... baru2 ada Audit MS ISO kat ofis.. tu yang bikin sibuk tu.. kalau bukan Audit pun memang sibuk...haaa ye la sampai rumah pun gelap sudah laptop ampai2 nda di jenguk. di tempat keja pula, sibuk dengan keja2 kaunter Laporan Perubatan. macam2 kes... kadang2 rasa insaf pun ada bila terbaca kes2 penderaan rumah tangga ni... ada yang baru ja 5 tahun kawin, si suami sudah mau kawin lain. sudah la pukul bininya sampai pengsan. anak pula dibawanya lari... isk pantang betul bila baca kes begini... BIKIN PANASSS!!!!
 
syukur la setakat ni family saya oke... dulu pun waktu mula2 kawin saya memang takut... terjadi macam begini... tapi hubby pandai betul pujuk dia cakap "ko tingu mama sama abah boleh pula sampai bertahun tahun..tengok mama sama bapa abang sampai sekarang pun masih oke. takkan kita tidak boleh macam diorang??" hehehe ye la sekarang ni dah nak masuk 12 tahun berumahtangga di kurniakan 5 orang anak.
 
pernah juga jumpa kawan lama... lama tak bersua dengannya bila dengar cerita dia, dia cakap dia dah dua tahun divorce... anak2 dia dua orang dia yang jaga bila saya tanya tentang ex-wife dia...dia cakap 'nanti saja saya cerita.' saya tidak juga tagih.. ye la mungkin orang tak nak cerita kan. buat apa kita nak paksa.
 
ermmm oke la setakat ni... nak cerita panjang karang ada yang boring.... tapi sori la yer saya tak mahir politik so, saya tak nak cerita pasal politik... hehehe
 
Pesan EPZ: sayang keluarga sayang ibu bapa....

No comments:

Sun