Wednesday, November 18, 2015

Cerita anak beranak pasal keputusan UPSR si Ira.

Assalamualaikum....

Hari ini kaunter macam lengang siikit... sikit saja... tapi oke la nda juga saya boring sangat sebab buat blogwalking.. hihihhi shhhh...

oke la saya ada ambil gambar lukisan anak saya yang baru habis UPSR.. erkk?? UPSR iya kan semalam keputusan dia... huhuhu guru besar di sekolah dia pun *pengsan* dengan keputusan dia sebab jauh betul beza dari keputusan percubaan... hehehe ayah Ira sindir dia pagi tadi...

Ayah: Peruntukan untuk samsung ada sudah ayah ready... tapi oleh kerana keputusan kau tidak berapa memuaskan, jadi peruntukan itu disalurkan ke tempat lain....

Ira : . . . .  :|

Ayah : ada juga hadiah untuk kau tapi bukan samsung la....

Ira : iya laaa....

terus Ira cakap sama saya yang dia mungkin akan masuk kelas di bawah2 bukan kelas cemerlang...:(

Ibu (saya la tu hihihi) : jangan susah hati mana tau dalam kelas tu ada kawan kau yang sama minat sama kau...

Ira : :) *senang hati sikit*

Ibu : tidak apa nanti PT3 usaha lagi...tidak semestinya kau selama-lama di kelas bawah2... usaha la... ya?

Ayah : PT3 lain peruntukan suda, waktu itu handphone mungkin lebih canggih....

Ibu : ibu suka sama lukisan ira yang ini....<3<3



Ayah : Eh? bila masa dia lukis ni? :-O

Ibu : lama sudah ....

Ayah: tengok muka orang kalau kena suruh ulang kaji... hahahah


Ira : :| yaaaa la tu.....

Ayah : eh dekat jam enam suda ni... jalan kita nanti sangkut dalam jamm nanti....

lepas salam semua anak-anak dan si baby nazri pun suda kena ambil oleh penjaga dia yang di sebelah rumah saja kami pun begerak... tau tau tetap sangkut dalam jamm juga jam 7:32am saya thumbprint... #-o ... nasib masuk jam 8:30am...

Pesan EPZ : ini baru UPSR jangan terus melatah kalau anak tidak dapat 5A. bagi support supaya diorang dapat buat lebih baik di masa hadapan.

post via gmail.

4 comments:

Mormor said...

ibu penyayangg. begini kita mauu. hehe.

Ennor Plenetzurah said...

hehe :D mormor... memang begini la harian kami ni.

Nabila Syifa said...

ya,pencapaian akademik x menjanjikan kejayaan masa depan semata

Maisarah said...

ya..sentiasa support mereka

Sun