Monday, February 01, 2016

Segmen Blogwalking & Bloglist by Aina Akmal

<3 Assalamualaikum <3

Apa kabar semua blogger dan blogwalker...

Hari ini Ennor nak join satu Segmen.
Seperti yang kamurang sedia maklum macam tajuk yang diatas tu...

Segmen dianjurkan oleh tuan punya blog... Aina Akmal
Macam biasa Syarat dia 
1. Follow Blog Aina Akmal  (bagi yang mau join tapi belum follow)
2. Pastu join la segmen ni...

Syarat seterusnya kena klik ni banner di bawah...
Cepat2 join segmen sampai 10 Feb 2016 saja ni.


(Psst abaikan tarikh di banner tu)

Oke tuan punya blog tanya soalan gini...
 Apakah memori anda yang paling bahagia pada tahun lepas?
Hmmmm Memori yang paaaaling bahagia tahun lepas ya? hmm banyak eh! mana satu mau bagitau dulu aa?
oke saya selamat melahirkan baby boy yang cute dan anak ke-6 (anak dah ramai daah 3girls dan 3 boys) apa yang paling manis semasa melahirkan baby Nazri (baby sado) ni ayahnya join kita dalam labour room (father friendly) yang memang disediakan oleh pihak Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Sabah. Kami telah menjalani kursus Father Friendly sebelum saya bersalin tu. Boleh review story disini. Masa dalam Labour room tu sempat lagi si ayah bercerita dengan nurse yang menyambut baby kami tu. Rupanya nurse tu isteri kepada staff dia semasa kerja di tempat lama. hihihi. Apa yang saya ingat masa bersalin tu saya sempat dengar diorang cakap "ai!? tangan pula dulu keluar" 0_0* rupanya lepas keluar kepala si baby keluarkan tangan kirinya. Si bapa tidakla panik mana tengok kita bersalin, dia bagi support tolong kita gosok belakang. Cuma masa contraction tu tenggelam kuku saya di lengan dia nasib baik dah potong kuku ^_^'. setengah jam lepas baby lahir terus bapanya bagi nama "kita bagi nama dia si Kici, sebab dia paling kecil" erk! kecil apa pula dialah paling berat 3.15kg abangnya baru 3.10kg. heee.
Saya cuti bersalin 3 bulan dan tambah lagi cuti tanpa gaji kerana menjaga anak selama 3 bulan. so, cuti saya 6 bulan hehehe... 
Tidak mau ketinggalan saya kongsi gambar si Mohammad Nazri @ Kici (tapi nenek dia panggil dia si Ce'ce') atau bapanya panggil baby sado.
Enjoy!!
Kepada bakal blogger yang mau join segmen ni.. semoga berjaya *\^.^/*

Saya Tag Kamu... 
Ieyra
Leiya

PEsan EPZ: pesanan penaja ari ni... semalam saya masak sayur tomyam! (tak tau nak cakap apa) -_-'

3 comments:

CikLa Shahril said...

Happy blogwalking.. Cikla singgah dr segmen yg sama...

http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/01/segmen-blogwalking-bloglist-by-aina.html

Done follow..

Aina Akmal said...

Assalamualaikum terima kasih sebab sudi join SB&B by Aina Akmal ^^ Salam Kenal dari Aina ^^

Boleh check nama di sini. Sebarg masalah, boleh utarakan kepada Aina ^^
http://nurainahanis.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-segmen-blogwalking.html

wahhhh, comellnya anak akakk. hhehehe. tahniahh!

Ennor Plenetzurah said...

@CikLa Shahril... terima kasih nanti saya datang melawat ya...
@Aina Akmal... terima kasih

Sun