Tuesday, April 26, 2016

Hobi Baru si Ennor - MENGAIT

<3 Assalamualaikum <3

Hai salam hari selasa....

Hari ni Ennor nak bagitau yang Ennor ada hobby baru...

Huhuhu sebenarnya bukanlah baru sangat kira start tahun lepas la...

Tapi tahun ni baru nak serius.. hehehe

Hobi baru ennor adalah mengait!! yeaahhh

(Image : Google Source)


Eish!! minta puji hahahah

Mengait jarum satu sangat baru bagi Ennor. 

Masa sekolah dulu pernah belajar mengait guna dua jarum. 
Image result for knitting 
(Image : Google Source)

Ennor memang suka dengan kerja-kerja tangan macam ni. 

Tapi tak pernah nak serius. 

Tapi sejak minat tu timbul tahun lepas.. tangan ni jadi rajin la pula...

Anak-anak masing2 saya kait sarung botol air... yang biasa-biasa saja.

(alaaa baru belajar kait jarum satu)

Sampai bawa benang dan jarum tu dalam beg pergi kerja. 

Ada masa saja terus tu jari jemari mengait pedulilah apa orang anggap. 

Bagi orang lain mengait ni hanya untuk nenek-nenek atau orang-orang senior saja.

Eeeehhh jangan anggap macam tu... mengait ni salah satu sumber pendapatan juga tau.

Lepas tu join grup di FB... tejumpa sorang kawan ni dia orang Sabah juga.

Cemburu nampak dia dapat buat bunga Rafflesia dengan benang kait.
Cemburu yang positif hokey.... hahaha

Kawan saya tu ada terima tempahan juga tu...

Siapa-siapa mau tahu apa yang dia buat.. 
Add dia di FB


Ni salah satu produk dia...

(Pssst... Lyne pinjam gambar aaah.... heheheh)
Okey lah semua... Sampai sini saja dulu... mau sambung mengait lagi... hehehe

Wassalam...... <3 <3 <3 --<@

Pesan EpZ : Hobi tu boleh menjadi sumber pendapatan... cuma apa yang diperlukan adalah modal untuk bahan dan juga masa.

No comments:

Sun