Tuesday, October 18, 2011

LamA TiDaK MemBlog Kan?

Salam semua...

ai naa lama saya tak meng update blog saya ni kan? bukan apa..cuma ada sedikit cabaran hidup yang harus di tempuhi...
lepas saya sembuh demam selesma hari tu...anak kecik saya baby Fikri pula demam...on and off selama 4 hari risau juga saya,
takut mcam anak kedua saya c Nurul demam on and off selama dua minggu terus minggu ke tiga dia masuk wad...doktor mengesahkan dia mengidap kerosakan injap jantung..tapi sekarang dia oke sebab on ubat ubatan. So, c Fikri pun macam tu..termasukla dia diarrhea..kesian juga.. tapi lepas dia sembuh dari demam, badan dia pula keluar cacar...kami sangka denggi ,,, takut eh! tapi bila diperhati betul2 ia cuma cacar biasa...so lepas ni c Fikri nda payah jarum campak lagi...heheheh

last week pula masa saya pulang dari kerja nak pergi ke tempat keraj hubby...tiba2 hubby tepon...yang salah seorang anak kami, jatuh basikal...abg cakap dia sudah minta tolong bapa hantar pergi Hospital. Tapi, hati saya masih tidak puas, saya tepon mak mentua saya...mama cakap mungkin Ira (anak pertama umur 8 tahun) akhirnya tangan Ira kena simen... kesian anak ibu...nasib baik tangan kiri yang patah..bukan tangan kanan. kalau tidak, termiss la dia exam semester akhir ni... Ira, Nurul Ibu doakan supaya kamurang tenang dan mudah untuk menjawab soalan masa exam nanti...

Ibu sayang anak anak ibu....

Pesan EPZ: Memang besar dugaan untuk membesarkan anak2 ni...tidak semestinya anak2 itu akan ikut telunjuk kita dan tidak semestinya kita hendak ikut kemahuan anak2 kita... Mau sedang sedang...jangan memaksa mereka dan jangan rasa terpaksa untuk menyayangi mereka...

No comments:

Sun