Monday, May 16, 2016

Jumaat - Makan time!

<3 Assalamualaikum <3

Hai Salam Hari isnin...

Entri lepas Ennor ada bagitau yang Ennor akan share pasal Ennor dan kawan-kawan ada buat jamuan makan-makan kan?

Oke ni Ennor mau cerita lah ni...

Hari Jumaat lepas kami satu opis ada buat sedikit makan-makan. 
Alaa kami buat ala kadar saja. collection mah.....
Nda buat collection, apa kau mau bikin beli makanan? 
Kenapa kami buat hari jumaat?
Di Sabah waktu rehat hari jumaat ada panjang sikit dari jam11.30am sampai jam 2.00pm.
Jadi, waktu tu lah kami akan berkumpul makan sama-sama.

Ni gambar kawan kami si Zoey yang ambil. Saya? yang tuuu tuuu tuuuna tu 
pakai tudung warna purple berdiri sebelah bos tu... hehehe

Gambar yang ni bos kami si Puan yang ambil...
Apa yang best kami disini ni... kami sini makan sama-sama walaupun berlainan agama dan kaum.
Ada yang dusun (macam saya) muslim dan non-muslim, Cina (muslim & non Muslim), Bajau, Berunai, Kadazan dan Bugis.

Alaa sorry lah nda banyak gambar yang saya dpt pos di entri ni.

Tapi apa yang pasti, waktu itu meriahlah macam-macam kami makan tapi bukan seafood. Kami makan yang seafood frozen saja hehehe. Diorang cakap next time akan ada makan steambot seafood segar punya. Jangan cakap kak... buat saja nanti kita collection lagi ya. 

Kenapa tiada lelaki? eh ehem... hampir semua jejaka kami adalah muslim, so diorang pergi sembahyang jumaat la... tu sebab diorang nda join alaa lagipun diorang tiada buat collection juga. ngeeehehehe.

Okelah all... nanti next time Ennor tambah entri lagi..

Pesan EpZ: Kami di opis ni 1 hati satu jiwa satu kepala. Abah saya pesan.. "Jangan pilih kawan ikut kita punya perasaan... Pilih kawan ikut kita punya chemistry... kalau ngam connection dia, carry on... Kalau tidak ngam find another" chewah ko tengok abah sya bagi nasihat cakap english... hahaha.

No comments:

Sun