Tuesday, May 17, 2016

Ada hati nak pandu Hummer.

<3 Assalamualaikum <3

Hai selamat petang...

Eh eh lambat la pula Ennor post entri hari ni kan?

Alaa sorry lah sibuk sikit ni. Tapi, tiapa ... Sekarang juga Ennor post entri baru... hehehe

Percaya atau tidak Ennor ni tidak pandai memandu...

Kenapa?
Entah lah... Ennor sendiri pun tidak tau kenapa.

Kalau hubby cakap.. "nah mari la belajar  ko driving.."

Errgghhh rasanya darah yang ada di hujung kaki menyirap sampai ke otak. Terus rasa sejuuuuk saja dalam otak...

Kalau sudah duduk di tempat driver dan pegang stering kepala rasa pening, pandangan berpinar, jantung berdegup kencang sejuk seluruh badan rasa macam mo pengsan pun ada.
Itu baru pegang stering, belum lagi driving. Tapi, kalau setakat start enjin boleh la...

Image result for hummer
Nak jadikan cerita satu pagi masa dalam perjalanan ke tempat kerja dalam jammed jalanraya tu. Kami ternampak jenis kereta yang menjadi pujaan hati iaitu Hummer... 

 (ho ho cantiknya.. tapi nda lawan hummer yang di CSI Miami yang Horatio (David Caruso) pakai tu)

Ennor pun cakap lah... "huuuu kalaulah dapat naik tu kereta bahagianya"
Jawab si hubby sayang "Eleh.... Driving pun nda pandai, ada hati mo bawa hummer"
Saya yang nda mau mengalah "ya lah... naik saja, abanglah yang drive"
hubby sayang pun nda mau mengalah "manada nikmat dia kalau setakat jadi penumpang... jadilah driver baru best!"
"heeee yaaa la tu kasik menang ko la bang...."

Oke.... macam mana saya mo driving kalau panick attack melanda? huuuu

Ishk ishk sedih ni... macam2 sudah try to test bawa kereta.. dari kancil manual, kelisa manual, proton auto tapi tetap keputusan yang sama. Ni Navara saja lagi belum pernah cuba bawa. 

InsyaAllah lain kali akan cuba bawa juga ni Navara ni... manalah tau... satu hari nanti, pura-pura pigi showroom hummer dapat juga test drive konon... konon lah hahaha... (ada hati konon)

Bha oke lah semua... jumpa lagi... Wasalam...

Pesan EpZ: Mau minta nasihat kalau ada sepa-sepa boleh bagi tips untuk Ennor buang penyakit penakut (phobia) Ennor sama stering kereta ni?  


No comments:

Sun