Tuesday, June 21, 2016

Biskut tanpa cup kertas.

<3 Assalamualaikum <3

Salam 16 Ramadhan...

Hui hui... sepa di sini start sibuk sudah buat kuih / biskut raya? 
Angkat tangan !!

Oke, tengok tajuk di atas... 
Biskut yang dalam cup kertas tu comel-comel kan?

Ha ha Ennor pun suka. 
Yang Ennor tidak suka sampahnya... 
Kalau letak atas meja, oke lah kita boleh pungut kan?
Tapi, yang paling bikin panas... tuu yang men sisip-sisip di tepi-tepi sofa tu.
Haiyaa... bersemut woooo....

oke kali ni Ennor ada nampak dalam Pinterest pasal DIY makanan....
woh! kreatif sangat.... 
Ennor pun nda tau macam mana mo explain sama dia. 
Ah tengok la  dalam gambar di bawah ni yang Ennor sempat save tadi.

1.
Ni dia guna sugar cookies... emmm Ennor pun tidak tahu apa barang tu... tapi, kalau tanya hubby comfirm dia tau punya hahahah.
Tapi dalam fikiran Ennor kan? doh tepung biasa pun boleh bha buat macam ni... 
Kasi bentuk dia lepas tu letak dalam acuan... isi inti dan bakar...
Atau buat macam di atas tu untuk desert... hehehe boleh la pakai....


2.
Oke ni pula untuk biskut tanpa bakar/masak. Alaaa macam manisan la...
Setiap tahun Ennor memang buat manisan berasaskan coklat...(permintaan anak-anak)
Setiap tahun juga guna cup kertas... 
yang di atas ni macam remeh sikit sebab sudah buat dalam cup kertas kena buka lagi pula... 
Tapi Ennor ni ramai pembantu... heheheh boleh la diorang tolong.


3. 
 Haaaa yang ni oke sikit, dia guna cup plastik.
Jimat dan boleh buat banyak-banyak...
Boleh letak puding, aiskrim dan apa-apa sajalah...

Sekarang ada sudah idea mau menyerikan lagi hidangan raya nanti...
Semoga berbahagia....

Pesan EpZ : Saya ada 1 ilmu, kamu ada 1 ilmu.... kalau saya ajarkan 1 ilmu saya kepada kamu dan kamu pun ajarkan 1 ilmu kamu kepada saya.. maka, kita masing-masing mempunyai 2 ilmu. 
Tak gitu?

1 comment:

Dulu Lain Sekarang Lain said...

Ni idea yg sgt menarik! Lps tu, boleh isi dgn eskrim - yummy! :D

Sun