Monday, June 20, 2016

RIANG RIA RAYA di LAZADA MALAYSIA

<3 Assalamualaikum <3

Salam 15 Ramadhan...

Hari ni Ennor rasa happy betul...

Kenapa? tadi Ennor buka-buka website Lazada, 
Ennor suka shopping online dengan Lazada. Sudahlah harga murah, cepat sampai lagi tu...
Banyak sudah barang yang Ennor beli dari Lazada ni, biasanya barang elektrik la.

Hari ni Ennor nampak dalam tab Highlights dia, ada peraduan!!
Khas untuk blogger...

Mau tau? Bha tengok sini bawah.

1. Dia suruh teka jumlah Fujifilm Instax Mini Film yang ada dalam gambar.

Hint : jumlah ada diantara 1 hingga 200. (nah pandai-pandai lah kamurang teka)

2. Dia suruh senaraikan 4 barang impian untuk rakan dan keluarga yang ada dalam Lazada yang harganya tidak melebihi RM500...
(harga barang di Lazada murah-murah .. memang tidak sampai RM500 tu)

3. Buat artikel barang impian tu beserta gambar dan link dari Lazada... (oke Ennor tengah survey ni)

a.  Bayers 3 in 1 Waffle- Donut & Sandwich Maker CM-83
http://www.lazada.com.my/bayers-3-in-1-waffle-donut-amp-sandwich-maker-cm-83-8264138.html

Ennor adalah surirumah yang bekerja. Mempunyai 6 anak, 5 sekolah. Sarapan terbaik adalah dari rumah. Ini sangat sesuai!

 b. ZGPAX S29 Bluetooth SIM Smart Watch w/ Earphone (Black) TH196
http://www.lazada.com.my/zgpax-s29-bluetooth-sim-smart-watch-w-earphone-black-th196-7841708.html

Jam tangan ni sesuai buat hubby ku yang sangat-sangat sibuk sampai ada satu masa dia tak sempat ambil hp dari poket dia.. hehehe.

c.SOKANO Premium 12L 3 Tier Multi-functional Food Steamer 
(With Malaysia Standard 3 Pins Plug)
http://www.lazada.com.my/sokano-premium-12l-3-tier-multi-functional-food-steamer-withmalaysia-standard-3-pins-plug-8672835.html
Ni mau bagi sama mama tersayang... dia suka makanan yang stim-stim tanpa minyak ni.. haa ni sangat sesuai untuk dia.

Dan terakhir sekali khas untuk abah tersayang...
d.MEGIR 2020 Men Chronograph Leather Military Quartz Watch-White
http://www.lazada.com.my/100-authentic-megir-2020-men-chronograph-leather-military-quartzwatch-white-free-watch-box-10417818.html

Bila nampak saja jam ni terus teringat masa abah masih bekerja... dia suka pakai jam tangan. Ini menandakan dia seorang yang menepati masa.

Oke itu saja semua yang Ennor senaraikan untuk keluarga Ennor...

Total semua...
3in1 waffle maker utk saya = RM79.00
Smart watch utk hubby = RM99.99
Food steamer utk mama = RM71.30
Jam tangan utk abah = RM102.90
JUMLAH = RM 353.79

Murah kan?
Bha jom shopping di Lazada ada promotion ni start besok...
Klik banner di bawah kalau mau tau apa lagi barang - barang yang ada.
http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/
 With discounts up to 92%, Lazada is the online platform to shop this raya.
Dengan potongan harga sehingga 92% Lazada adalah kedai online membeli belah untuk raya ini.

4. 10 bloggers akan di pilih untuk menjadi pemenang. Hadiah-hadiahnya ialah....
1 x Fujufilm Instax Mini 8 camera (5 pemenang)
1 x Fujifilm instax Mini 25 Camera (5 pemenang)

Menarik kan? So kepada blogger-blogger di luar sana jom kita join contest ni.

Oh ya.. 

5. Kalau sudah buat blog ni... hantar emel kepada Lazada di contest@lazada.com.my 
dengan tajuk 'Riang Ria Raya Blogger Contest' dalam emel tu sertakan,
Jumlah Fujifilm Instax Mini Films -
Blog URL - 


Oke sudah siap buat semua.... tunggu la keputusan pada 30hb Jun 2016 melalui emel.

Semoga berjaya semua....

Pesan EpZ: Contest untuk family biasanya kalau yang bujang ibu bapa tidak di lupakan, tapi kalau yang sudah berkahwin untuk suami sudah tentu... anak-anak.kalau cukup untuk ibubapa la... Dalam contest ni, Ennor include mama dan abah Ennor.InsyaAllah kalau ada rezeki dapat beli juga untuk diorang.

 

No comments:

Sun