Tuesday, August 16, 2011

Anak2 ku

Assalamualaikum....
heheh adeee macam teda mood ari ni mo kerja...tapi kerana anak2 ni saya kuatkan juga semangat bekerja... boleh di katakan tadi kami bertiga kena 'bom crazy bang' dari bos 'hukum' hahahha
si kawan sebelah ni dah merajuk tak bercakap...dia cakap dengan saya...'bikin hilang mood' hahahha tapi yang disebelah lagi...enda kisah dia cakap...'mari kita daftar SPRPP ni,biar banyak biar lambat kena kasik sah'.. saya oke ja...walau dalam hati tadi agak marah..lainla kalau kami duduk2 ja disini teda buat kerja lain...ini macam2 kerja kamiurang buat...yang berkaitan dengan skop kerja kami..

tapi bila saya tengok gambar anak2 saya yang tiga orang ni..(ini baru yang tiga orang anak saya 5 orang semuanya) saya terpaku dengan senyuman dan teringat dengan keletah diorang bila saya pulang rumah. berbaju kuning anak sulung saya. kami panggil Ira, dia ni pandai jaga adik2 lebih2 lagi yang c kecil (berbaju putih) c Fikri...kalau kami semua cuba buat dia ketawa...Ira saja yang pandai buat dia ketawa terkekek kekek...kalau kami herm langsung tiada keluar suara...mulut ja ternganga...hahahahah

anak saya yang berbaju hitam (baju tradisi kaum kadazan) c Nurul pun pandai jaga adik kalau tadi kakaknya umur 8 tahun dia ni umur 7 tahun..yang kecil tu umur 8 bulan pada 21 ogos ni. cerita c Nurul ada lain sedikit..lain bukan apa pada tahun 2009 dia disahkan oleh doktor mengidap CRHD (cronic Rheumatic heart disease) iaitu sejenis jangkitan injap jantung...3 daripada 4 injap jantungnya di jangkiti kuman dan menyebabkan ketiga2 injapnya rosak...tapi, syukur alhamdulillah..buat masa ni, Nurul belum memerlukan pembedahan..dia on ubat empat jenis ubat..Captopril, Digoxin, frusemide dan penicillin. Dia sangat aktif kalau bermain sampai saya dan suami pula yang risau tengok dia aktif bila bermain...tapi kadang2 Nurul ini susah betul nak suruh makan ubat sampai saya marah...tapi ada masanya dia tidak perlu diberitahu time makan ubat..tup tup dia cakapp 'ibu aku sudah makan ubat'..hehehe

begitulah cerita ketiga2 anak2 saya yang ada dalam gambar ni. Ada lagi yang dua orang Shahidil dan Suhana...lain kali saya akan ceritakan gelagat diorang pula yer... sampai disini dulu...jumpa lagi...

Pesanan EPZ: The only reason I live, is my kids kisses. The only reason I smiles, is my kids smiles. The only reason I work at the same post, is my kids, educations, needs and their health and the only reason I breath is Allah is still give a chance to see this world and the loves i have from my family...

No comments:

Sun